Kalabalık Aileler İçin Yemek Odası Dekorasyonu İpuçları

Ailece yenilen kalabalık akşam yemekleri ve sonrasında edilen uzun sohbetleri seviyor musunuz? İşte size aile yemeklerinizi daha keyifli hale getirmek için yemek odası dekorasyonu ipuçları!

 

İhtiyaçlarınızı Belirleyin

 

Yemek odanızın hem şık hem de işlevsel olması için işe ihtiyaçlarınızı belirleyerek başlayabilirsiniz. Kaç kişilik bir aileniz var, sık misafir kabul ediyor musunuz, aile büyükleri ve akrabalarınız size sık sık yemeğe geliyor mu? Öncelikle bu sorulara yanıtlayarak kaç kişilik bir yemek masasına ihtiyacınız olduğunu belirleyebilirsiniz.

 

Yemek masasını belirledikten sonra sandalye seçimi ile devam edebilirsiniz. Sandalye seçiminde dekorasyon tarzınızı tamamlayacak ve konforlu ürünleri tercih edebilirsiniz. Ahşap sandalyeler modern ve bohem dekorasyon için harika bir seçim olabilir. Endüstriyel tasarımı seviyorsanız metal sandalyeler tercih edebilirsiniz. Klasik görünümden hoşlananlar içinse dokulu kumaşların kullanıldığı sandalyeler dekorasyonu tamamlayabilir.

 

Misafirlerinizi ağırlarken ihtiyaç duyacağınız tabak, bardak, çatal bıçak seti gibi mutfak eşyalarını depolamak için alana ihtiyacınız olup olmadığını tespit etmelisiniz.

 

Alanınızı Belirleyin

 

İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra evinizde yemek odanızı ya da yemek odası olarak kullanacağınız alanı seçmelisiniz. Alanı seçtikten sonra ölçülerini almalısınız. Eğer alanın ölçüsü almak istediğiniz yemek masası ve konsol için yeterli değilse katlanabilen yemek masası almak gibi alternatif çözümlere ihtiyacınız olabilir.

 

Tarzınızı Belirleyin

 

Artık keyifli kısma geldiniz! Bu aşamada evinizin geri kalanını da göz önünde bulundurarak seçmek istediğiniz dekorasyon tarzına karar verin. Modern, bohem, İskandinav, Barok… Hangisi sizi daha iyi yansıtıyor? Kararınızı verdikten sonra alışverişe hazırsınız!

 

Dekore Edin

 

Yemek masası ve konsolu seçtikten sonra yemek odanıza biraz tarz katmak ve mekanı daha keyifli hale getirmek için dekoratif ürünlerden yararlanabilirsiniz.

 

Fotoğraf çerçeveleri aile ve arkadaşlarınızla vakit geçireceğiniz alanda güzel anılarınıza yer açmak için harika bir dekoratif ürün olabilir.

 

Ayrıca duvar tabloları, raflar, biblolar gibi dekoratif ürünlerle dekorasyonu zenginleştirebilirsiniz. Çiçek ve bitkiler de yemek odanıza canlılık getirmek için harika seçimler olabilir.

 

Aydınlatma ile Tamamlayın

 

Aydınlatma ürünleri işlevselliğinin yanı sıra dekoratif olarak da kullanılabilir. Klasik aydınlatma ürünlerine ek olarak yerden aydınlatma seçenekleri ile de ortamda şık bir görünüm ve sıcak bir ışık ile samimi bir ortam yaratabilirsiniz.

 

Ev dekorasyonu trendleri, dekorasyon önerileri, ipuçları ve daha fazlası için İnstagram sayfamızı ve blog yazılarımızı takip etmeyi unutmayın!

Yeni ipuçları her hafta MOBESKO Blog’da!