Sağlıklı Uyku İçin Yatak Odası Dekorasyonu

Uyku kalitesi; genel sağlık durumumuz, psikolojimiz ve günlük yaşantımız üzerinde çok ciddi etkilere sahip. Bu nedenle sağlıklı uyku hepimiz için çok önemli. 

Peki sağlıklı uyku için yatak odası dekorasyonu nasıl olmalı? İşte sizin için hazırladığımız ipuçları!

Yatak Seçimi

Sağlıklı uyku için en önemli kriterlerden biri doğru yatak seçimi. Yatak seçerken öncelikle çok sert ya da çok yumuşak olmamasına özen göstermelisiniz. Bu yataklar iskelet sistemini olumsuz etkilemektedir. Ergonomik, iskelet ve kas sisteminizi destekleyecek yataklar tercih etmeye özen göstermelisiniz. Bel veya boyun fıtığı gibi bir rahatsızlığınız varsa doktorunuzdan yatak seçimi ile ilgili tavsiye almanız gerekebilir.

Yatak seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer kriter yatağı bir araya getiren bileşenler. Yatakta kullanılan yay, sünger, kumaş gibi tüm katmanlarda kaliteli ve sağlığa zararlı olmayan ürünler kullanıldığından emin olmalısınız. Pamuklu ürünler hava geçirdiği için daha sağlıklı bir uyku ortamı yaratabilir, benzer şekilde anti-bakteriyel kumaşları tercih edebilirsiniz.

Yatak Odası Tekstili

Yatak seçiminden sonra sıra nevresimlerde. Nevresim seçerken renklerine ve desenlerine oldukça özendiğinizi biliyoruz. Ancak bunları seçerken pamuklu kumaşlar seçmeye de özen göstermelisiniz. Pamuklu kumaş hava geçirdiği ve teri tuttuğu için daha sağlıklı bir seçim olabilir.

Yastık Seçimi

Doğru yastık seçimi özellikle boyun, bel ve omurilik ağrıları olanlar için çok önemli. Bu ağrılara hiç sahip olmayanlar ise ilerleyen yıllarda bel, boyun fıtığı gibi şikayetlerin ortaya çıkmaması için doğru yastık seçimine özen göstermeli.

Yastık seçerken sizin için doğru yükseklikte olmasına, pamuklu, anti-bakteriyel kumaş olmasına, yastık içerisinde kullanılan malzemenin kaliteli ve sağlığa dost olduğuna emin olmanızda fayda var.

Aydınlatma

Sağlıklı uyku için uyku sırasında ya da öncesinde parlak ışığa maruz kalmamaya özen göstermelisiniz. Bu nedenle yatak odası aydınlatması sağlıklı uyku için oldukça önemlidir. 

Aydınlatma seçerken parlak, beyaz ışıklardan kaçınmaya çalışmalısınız. Tavan aydınlatması yerine yerden aydınlatma yapmak daha yumuşak bir ışık elde etmenize yardımcı olabilir.

Gece lambası kullanıyorsanız yine parlak olmayacak şekilde kırmızı tonlarında bir aydınlatma ürünü tercih edebilirsiniz. Kırmızı ışık diğer renklere göre gözünüzü daha az yoracaktır.Daha fazla dekorasyon ipucu için bizi takipte kalabilir, yatak odası ürünleri için bizi ziyaret edebilirsiniz.